Zaila Oy – otsonointiratkaisut ravintoloiden rasvanpoistoon
  • Etusivu
  • Ravintolalaitteet
  • Muut otsonaattorit
  • Tietoa otsonoinnista
  • Yhteys
  • ENGLISH


​OTSONAATTORIT RAVINTOLAAN

ZAILA-OTSONAATTORI ON HELPPOHOITOINEN JA TURVALLINEN RATKAISU

Zailan rasvanpoisto-otsonaattorit soveltuvat ravintoloihin ja suurkeittiöihin. Ne ovat helppohoitoisia ja eivät vaadi jatkuvaa ja hankalaa puhdistamista. Otsonaattorit eivät sisällä korkeajänniteosia, joten ne ovat turvallisia ja esimerkiksi niiden huolto on lampunvaihtoon verrattava toimenpide. Zailan ravintolaotsonaattoreiden huoltoväli on kolme vuotta ja ne eivät menetä tehoaan likaantuessaan. Tekniikkaansa ansiosta ne kestävät vuosia ilman osien vaihtoa. Zaila-otsonaattorit valmistetaan Suomessa ja niissä käytetään saksalaisen Heraeuksen komponentteja. Laitteistot voidaan asentaa sekä uusiin että jo käytössä oleviin huuviin.
Tutustu tuotteisiimme ja ota yhteyttä. Palvelemme mielellämme.

ENNEN

Kuva

JÄLKEEN

Kuva
Huuvaan asennettava otsonaattori muuttaa ilmavirran mukana kulkevan rasvan hapeksi, hiilidioksidiksi ja vedeksi sekä hienoiksi kivennäisaineiksi ja kuivaksi silikaattipölyksi, jotka eivät tartu kanaviin. Siksi kanavat pysyvät puhtaina ja niistä on helppo pitää huolta. Otsonaattori poistaa keittiön ilmasta myös hajuja ja bakteereita. Näin ilmanvaihtokanavista ulos tulevan ilman hajuhaitat pienenevät huomattavasti.

OIKEA LAITTEISTO TARPEEN MUKAAN

Kuva
ZAILA OZO R-400
  • UV-putkiteho: 1 x 160 W 
  • Keskusyksikön koko: 150 X 200 X 60 mm
  • Maksimi ilmamäärät tälle laitekoolle: 400 l/s
  • Laitteen paino: 9,1 kg
Lataa tuotekortti ja käyttöohje >>
Kuva
OZO R-800
  • UV-putkiteho: 2 X 160 W
  • Keskusyksikön koko: 400 X 300 X 150 mm
  • Maksimi ilmamäärät tälle laitekoolle: 800 l/s
  • Laitteen paino: 10,2 kg
Lataa tuotekortti ja käyttöohje >>
Kuva
OZO R-2000
  • UV-putkiteho: 4 X 200 W
  • Keskusyksikön koko: 500 X 400 X 150 mm
  • Maksimi-ilmamäärät tälle laitekoolle: 2 000 l/s
  • Laitteen paino: 16 kg
Lataa tuotekortti ja käyttöohje >>
Kuva
OZO R-4000
  • UV-putkiteho: 8 X 200 W 
  • Keskusyksikön koko: 600 X 500 X 150 mm
  • Maksimi-ilmamäärät tälle laitekoolle: 4 000 l/s
  • Laitteen paino: 25 kg
Lataa tuotekortti ja käyttöohje >>

UV-valon pääsy keittiötilaan estetään oikealla asennuksella

​Ravintolaotsonaattoreissa käytetään UV-valoa, jonka säteet ovat haitallisia silmille ja jatkuvassa käytössä iholle. Siksi sen pääsy keittiötilaan estetään asentamalla putket huuvan rasvankeräimien yläpuolelle ja alle asennetaan valosuoja. Esimerkiksi saneerauskohteissa valonläpäisykyvystä täytyy pitää tarkasti huolta. Heijastuksien kautta valoa saattaa pieniä määriä päästä läpi, mutta heijastuksien vuoksi säteet siroutuvat ja vaikutus heikkenee huomattavasti. 
Kuva

​rasvanpoisto-otsonaattoreiden tekniikat vertailussA

Coronatekniikka
​Valokaariplasman läpi kuljetetaan ilmaa. Plasma hajottaa hapen ja rakentaa siitä otsonia. Tämä tekniikka vaatii puhtaan ilman, ja otsonoitu ilma johdetaan puhdistettavaan kohteeseen. Lisäksi plasma muuttaa typen olomuotoa ja muodostaa otsonoitavaan ilmaan haitallisia typpioksideja. 
 
Riskit ja haitat
  • Laite sisältää korkeajänniteosia, joita pitää puhdistaa tasaisin välein.
  • Tekniikka tuottaa haitallisia typen oksideja.
  • Vähentää huuvan tehoa ohivirtauksen vuoksi.
Puhtaan hapen otsonigeneraattorit
Tällä tekniikalla saadaan aikaan suuria määriä otsonia. Käyttämällä puhdasta happea ei muodosteta haitallisia typen oksideja.  Puhtaan hapen käsittely aiheuttaa laitteiston rakentamiseen ja käyttämiseen omat turvallisuusvaatimuksensa. 
 
Riskit ja haitat
  • Hapen käyttö vaatii erikoismateriaalit ja kaasuvalvonnan.
  • Happi ja rasva ovat räjähdysvaarallinen yhdistelmä.
  • Laitteiston hinta.
UV-C-putket
Heraeuksen valmistamat UV-C-putket tuottavat hapen hajottamiseen tarvittavan aallonpituuden mahdollisimman tarkasti. Tällöin ei muodostu haitallisia typen oksideja ja puhdistimet voidaan asentaa suoraan likaiseen ilmaan. Huuvan tehoa ei menetetä ohivirtauksiin. Lisäksi UV-C-putket tuottavat rasvaa reaaliajassa hajottavaa UV-säteilyä. Tämä ominaisuus kaksinkertaistaa laitteiston tehon. Rasva myös hajoaa nopeammin kuin pelkällä otsonilla hajotettaessa.
 
Riskit ja haitat
  • Huuvassa on UV-säteilyä, jonka pääsy keittiötilaan täytyy estää.
Kun haluat tietää lisää otsonaattoreista, ota yhteyttä tästä >>
Zaila Oy
​

Palvikuja 2D, 05460 Hyvinkää
010 219 6520 | info@zaila.fi
Kaikki yhteystiedot >>
  • Etusivu
  • Ravintolalaitteet
  • Muut otsonaattorit
  • Tietoa otsonoinnista
  • Yhteys
  • ENGLISH