Zaila Oy – otsonointiratkaisut ravintoloiden rasvanpoistoon
  • Etusivu
  • Ravintolalaitteet
  • Muut otsonaattorit
  • Tietoa otsonoinnista
  • Yhteys
  • ENGLISH

Tietoa otsonoinnista

Näin otsonointi toimiI

Kuva
Otsoni on kolmiatominen happimolekyyli, joka poistaa hajuja ja homeita voimakkaan hapetuskykynsä ansiosta. Sillä on kyky hajottaa solukalvojen hiilisidoksia, esimerkiksi bakteerien solukalvojen lipideistä ja hiilten kaksoissidoksista. Kun sidos on katkennut, bakteeri tai solu kuolee ja sen lisääntyminen päättyy.

​Parhaiten otsoni vaikuttaa anaerobisiin bakteereihin. Se tappaa myös homeita poistaen sekä hajun että niiden aiheuttajan. Otsonoinnin tuloksena orgaaniset hajut hapettuvat vesihöyryksi ja hiilidioksidiksi.

Otsoni tuotetaan hapesta, joten otsonaattorissa ei käytetä mitään kemikaaleja. Tehokkaan otsonoinnin aikana tilassa ei saa kuitenkaan oleskella, sillä otsoni voi ärsyttää silmiä ja limakalvoja.

Ravintolan huuvaan asennettava otsonaattori muuttaa ilmavirran mukana kulkevan rasvan hapeksi, hiilidioksidiksi ja vedeksi sekä hienoiksi kivennäisaineiksi ja kuivaksi silikaattipölyksi, jotka eivät tartu kanaviin. Laitteiston puhdistusteho perustuu sekä suoraan UV-C–säteilyyn että otsonin rasvaa hajottavaan vaikutukseen. UV-C–säteily hajottaa rasvan reaaliaikaisesti, ja otsonin rasvanhajotusprosessi kestää n. kaksi sekuntia.


Otsonointi on helppo ja turvallinen ratkaisu hajujen poistoon

  1. Kohde esipuhdistetaan ja mahdolliset hajun aiheuttajat poistetaan.
  2. Otsonaattori tuodaan tilaan ja kytketään verkkovirtaan.
  3. Otsonointiin tarvittava aika asetetaan ajastimeen ja laite käynnistetään. Otsonointiaika vaihtelee tilanteesta riippuen 4–24 tuntia. Jos toivottua tulosta ei saatu, käsittely toistetaan.
  4. Käsittelyn jälkeen tila tuuletetaan hyvin.
Kuva

Otsoni on luonnontuotE

Otsoni on luonnollinen molekyyli, jota esiintyy maapallolla monessa paikassa. Se on luonnossa normaalistikin esiintyvä hapen trioksiidi, jota syntyy mm. jokaisen salamaniskun aikana. Otsoni raikastaa ilmaa ja saa esimerkiksi mädäntymisestä aiheutuvia metaaneja hajoamaan taas takaisin hajuttomiksi ja luonnollisiksi kaasuiksi, esimerkiksi hiilidioksidiksi. Sitä taas kaikki kasvit tarvitsevat ja nisäkkäät hengittävät uloshengityksessä. Ilman otsonia eläisimme hajuissa ja haitallisissa kaasuissa.

Otsonaattorilla tehty otsonointi on oikeastaan paikallisesti tehtyä luonnon omaa desinfiointia. Otsonaattori luo ylimääräistä otsonia hiilivety-yhdisteeseen, joka aiheuttaa pahaa hajua. Esimerkiksi eläinten ulosteet synnyttävät pilaantuessaan mm. ammoniakkia, joka haisee pahalle ja on myrkyllistä hengittää. Otsoni hajottaa ammoniakin vedeksi ja hiilidioksidiksi.

​
Kysy meiltä lisää: 010 219 6520.
Katso Zaila-videot YouTubessa
Zaila Oy
​

Palvikuja 2D, 05460 Hyvinkää
010 219 6520 | info@zaila.fi
Kaikki yhteystiedot >>
  • Etusivu
  • Ravintolalaitteet
  • Muut otsonaattorit
  • Tietoa otsonoinnista
  • Yhteys
  • ENGLISH